Vin i Danmark

Danmark er ikke en traditionel vinproducerende nation, men alligevel har landet et voksende antal vinproducenter og en stigende interesse for lokale vine. Her kan du lære mere om vinproduktionen i Danmark, de forskellige druesorter, samt de bedste vine fra danske vinproducenter.

Artikler om vin i Danmark

Hvordan er mulighederne, for at dyrke vin i Danmark? Hvor finder man de største vinproducenter? Hvad er historien bag vin i Danmark og hvordan vil det se ud i fremtiden? På denne side dykker vi ned i spørgsmålene og gør dig meget klogere på dansk vin. 

Hvor laves der vin i Danmark?

Der produceres faktisk vin i hele Danmark, men de største vinregioner er Sjælland, Jylland, Fyn og Bornholm. Her er der både små og store producenter af dansk vin. 

Hvor mange vingårde er der i Danmark?

Der er omkring 80-90 kommercielle vingårde i Danmark, og dette tal stiger stadig i takt med den øgede interesse for lokale vine og fødevareproduktion. Der er også mange hobbyproducenter og mindre vingårde, der producerer vin til eget forbrug eller til salg på lokale markeder og festivaler. Selvom Danmark ikke er en stor vinproducerende nation, er landet i øjeblikket på vej op i vinverdenen og vinder international anerkendelse for sine lokale og karakterfulde vine.

Hvor meget vin produceres i Danmark?

Mængden af vin produceret i Danmark varierer fra år til år afhængigt af vejrforholdene og høsten. Tilbage i 2020 blev der produceret ca. 500.000 flasker vin i Danmark, hvor hvidvin udgjorde den største del af produktionen, efterfulgt af mousserende vine og rødvine. Selvom dette tal kan virke relativt lille i forhold til andre vinproducerende lande, er det stadig et betydeligt antal flasker vin, der produceres af danske vinproducenter.

Hvordan er udviklingen i vin i Danmark?

Udviklingen i vinproduktionen i Danmark har været positiv de seneste år. Flere og flere danske vinproducenter har succes med at dyrke og producere vine med karakterfulde smagsnuancer, og deres vine bliver anerkendt både nationalt og internationalt. Der er også en øget interesse for lokale vine blandt danske forbrugere, og mange restauranter og vinbarer inkluderer danske vine på deres vinkort.

Scroll to Top